Schwarzwald 2013

Schwarzwald 2013

Van 6 juli t/m 13 juli waren we op vakantie in het Zwarte Woud. De hele week goed weer met temperaturen van 25 to 29 graden Celcius. De foto’s staan op Flickr

From July 6th until July 13th we spend holiday in the German Black Forest. a week of good weather with temperatures between 25 to 29 degrees Celcius. Photos are on Flickr

ZO          : Feldberg, watervallen Todtnau, Burg Rötteln
MA        : Ravennaschlucht, Steinwasenpark, Schauinsland
Di            : Mainau, Rheinfall,
Wo         : Stoomtrein, Titisee
Do          : Triberg, Schonau, Simonswald (Märchengarten)
Vr           : St. Blasien, bankje zitten

———————————————————————————————————————————-
Vrijdag getankt voor  € 1,649/l

Zaterdag 8.15 vertrokken ongeveer na pinnen bij Rabobank, en lycacard bij Spar. Kwart over 4 ongeveer aangekomen.1900uur binnen gelaten door de schoonmaakster, kwart over 7 was de eigenaar er. De planner zegt 6uur reistijd. Met stoppen rekenen  op minimaal  7uur. Het waren er uiteindelijk ruim 8. Veel wegwerkzaamheden met de bijbehorende files.
De eerste stop was na 2,5 uur bij de Moseltalbrucke. 20minuten gestopt (ca 9.30-9.50). De 2e stop was parkeerplaats Baden-Baden.  Rond 13.30 uur geloof ik, Friet gegeten in de Burger King. Om 14uur weer verder gereden. Kwart over 4 waren we op onze bestemming. Op 1 tank hier naar toe gereden (sommige stukken 130-140km/u maar ook veel stukken maar 80km/u), nog voor 40km benzine over.

Zondag:
Eerst tanken in Hausern voor Euro 1.620 of zo. de Feldberg bezocht. Met de kabelbaan naar boven. Enzo wilde meteen weer met de kabelbaan terug. Niet omdat hij bang was, maar omdat hij de kabelbaan zo leuk vond. Maar toch hebben we eerst de uizichtsstoren beklommen… ok, met de lift. Maar het waaide daarboven zeer hard. Binnen hete chocolademelk gepakt uit de automaat voor Lorenzo. Met de kabelbaan weer naar beneden gegaan. Enzo wilde meteen weer naar boven…  Vervolgens naar de Watervallen in Todtnau. Met Enzo onderaan de waterval gevallen, en een flinke schaafwond op mijn knie overgehouden (woensdagavond  kon ik pas zonder pijn in een warm bad liggen).
Daarna friet en vis gegeten in het restaurant bij de burcht Rötteln bij Lörrach. De burcht zelf nog bezocht en langs de rijn naar Todtmoos en St. Blasien weer terug (niet meer gewandeld, het was al laat).

Maandag:
Eerst naar de Ravennaschlucht gegaan, de koekoeksklok daar bekeken, Enzo in het huisje gespeeld voor het hotel aldaar en een  glasblazer in de winkel gezien. En met Enzo een stukje de schlucht in gegaan (onder het spoorwegviaduct door). Maar toen er teveel gekommen moest worden, zijn we terug gegaan, Enzo is veel te onrustig om daar naar toe te gaan.
Daarna naar het Steinwasenpark gegaan. Het zijn 2 parken, we hebben alleen het wildpark bezocht, niet het attractiepark, daarvoor is Lorenzo toch te jong. In de koele garage geparkeerd. Enzo eerst de maquettes van de energie centrale en het meer bekeken, daarna de huisjes. Verder waren in  het park de raceauto’s, de graafmachines (echt hydraulisch) en de wiebelbrug (hangbrug) erg interessant voor Enzo. In het restaurant lekker friet gegeten (erg grote schaal met friet), 2 milkshakes, kersentaaart voor Nawang en een clownsijsje voor Lorenzo. Onder de cola Parasol.
Daarna nog een stukje van de weg genoten naar de Schauinsland. Via de Lidl (oa: drank, fruit en ijsjes gekocht) op 25km afstand, weer terug.

 

Dinsdag:
Vanaf de oostkant vd Schluchsee via de Wutachschlucht naar de Snelweg en naar Mainau gereden. Zeppelin in de lucht. Enzo vond de speeltuin wel leuk ,maar die zijn we vrij snel voorbij gelopen. (Is leuk met zwembroekje, veel zand en water in de speeltuin). Net verderop lag een LGB tuin, treinen stonden stil. 1 Euro erin  gedaan en ze reden 5 rondjes. Gelukkig deden daarna ook anderen geld erin. Enzo was er niet weg te krijgen.
Verder gewandeld langs het meer, tot aan het slot. Ijsje gegeten op een bankje en weer terug gegaan.

Binnendoor naar de Rheinfall gereden, eerst aan de oostzijde gestopt, maar de lange helling en het hoogteverschil vonden we teveel met de buggy en Enzo, dus terug naar de auto en naar de westzijde en daar gewandeld. Geld gwisseld in muntjes en 5 euro betaald voor parkeren.
Enzo kreeg er  een Politiebusje en een een ijsje

17 uur naar Waldshut Tiengen gereden, maar er hing halverwege een donkere lucht. In Tiengen nog 6 flesje water en 10 sinaasappelsapjes drinken voor Enzo gekocht (het water was op) in de getränkemarkt.  In Waldshut was een beetje donker, kwart over 6 inmiddels en deels opgebroken. Bovendien sliep Enzo al half, dus de B500 maar naar huis genomen. We zagen het regenen en bliksemen in de verte, maar we hebben het zelf steeds droog gehouden. Thuis friet gegeten.

 

Woensdag:
Eerst tanken in Schluchsee, 16km van onze woning (1.549). Dan via Schluchsee naar Blumberg. Laatste stukje binnendoor omdat de weg afgesloten was. Met d e trein naar Weizen en weer terug.
Lorenzo sleutelhangertje gekregen van een stoomloc met LEDje. Gevallen van het bankje, precies op een stalen plaat die in de grond ligt. Dikke bult op zijn hoofd.

Naar Donaueschingen, maar daar was niet to veel te zien. Stadje vrij gewoon. Donau bron straat was afgesloten, Slot leek niet vrij toegankelijk en Lorenzo lag net 20 minuutjes te slapen na zijn dikke bult.

Naar Titisee gereden, en daar gewandeld. Enzo aan begin eerst in de helikopter gezeten, met moeite weer eruit gekregen. Naar de Märklin show geweest met zijn tweeën (5 en 3 euro). Daarna naar het meer gewandeld. Terug naar de auto ging Lorenzo eerst weer in de helikopter, 2x geld ingeworpen dan ging die op en neer.

Thuis eerste keer met de mini E-revo gereden. Daarna thuis friet gegeten.

 

Donderdag:
Vertrokken naar Triberg. De waterval parkeerplaats halverwege gestopt, maar het pad had steile afgronden, dus verder naar het dal gereden. Even gewandeld naar de ingang van de watervallen, maar Enzo wilde niet. Na 15minuten op een bankje gezeten te hebben  (het was toen zwaar bewolkt), wilde we weggaan en toen wilde Lorenzo ineen s WEL naar de watervallen, maar daar stond een hele bus toeristen net bij de kassa’s. Enzo beloofd naar een trein te gaan kijken, en toen ging hij toch mee terug naar de auto. Gestopt bij het station van Triberg waar en hele grote Stoomlocomotief geparkeerd staat (niet rijvaardig). Vervolgens naar Eble uherpark, een paar kilometer ten noorden van Triberg waar Nawang een paar klokjes gekocht heeft. Daarna naar Schonau, een paar kilometer ten westen van Triberg waar de mooiste (en grootste) koekoeksklok staat. Na een halfuurtje kwam de koekoek naar buiten en gingen we verder naar Simonswald. Even een rondje gewandeld, maar de meeste molens waren nog te ver weg om te bezichtigen, dus gingen we met de auto verder naar de Märchengarten. Nawang had een Salade en ijstee met citroenijs (voor Enzo), ik een aardbijenijsshake. Dan de sleutel van de tuin gehaald en met Lorenzo door de sprookjestuin gewandeld. Vervolgens 80km terug naar huis. (op 16km in een supermarkt  zout voor de friet, en chocolademelk pakjes voor Lorenzo gehaald. De zout was gewoon dezelfde als ook in Nederland te koop is.

 

Vrijdag:
Laat op (half 9) en dus ook laat weg (10uur). ’s Morgens eerst de panoramaroute onder Höchenschwand helemaal afgereden tot we weer bij de B500 kwamen (is maar een paar kilometer). Van daar uit eerst naar Sankt Blasien waar we even gewandeld hebben. Doorgereden naar de Titisee, die we nu van de westkant naderden (Bij de Lidl linksaf richting Feldberg, maar na 50m alweer rechtsaf. Even de treinverbindingen bekeken op station Titisee. Helaas geen trein meer genomen met de Konuskaart, maar weer terug naar de Schluchsee gereden, waar we helemaal aan de oostkant even gestopt hebben bij het eindstation van de treinverbinding aldaar. Terug naar het huisje, mini e-revo en Lama-V gepakt en 1km van het huisje de auto geparkeerd en een paar uur op een bankje gezeten Enzo met de modelauto gereden, voor de helicopter waait het echter steeds veel te hard. 17uur terug naar de vakantiewoning. Op tijd in bad, eten, en al wat bagage in de auto zetten

 

Zaterdag:
9.30uur vertrokken
Eerst gaan tanken in Schluchsee op 16km van ons appartement. Geen files gehad.
1e stop na ca 2.45uur “Am Hockenheim”

13.00uur in Koblenz aangekomen. Gewandeld naar Deutches eck en via winkelstraatje weer naar de Parkeerplaats.
KFC/Mc Donald niet kunnen bereiken langs de snelweg, wel de Ikea. Dus doorgereden de snelweg op en de 1e BurgerKing aan de snelweg genomen om even de maag te vullen.

18.15uur waren we weer thuis.

Leisure