Veronica’s Autostrandrace in 1987

IN 1987 heb ik meegedaan met de autostrandrace op de boulevard in Scheveningen. Was het in 1986 nog mooi zonnig weer, 1987 was vooral regen. Dit is afkomstig van de TV uitzending van Veronica. In 1986 werd ik nog 6e bij deze race, door motorproblemen in 1987 bleef ik steken in de halve finale. Wel werd mij door de wedstrijdleiding gevraagd om voor aanvang van de finales een paar demostratierondjes te rijden voor de camera. Mijn auto had ik voorzien van een zelfgemaakte body van de DAF TurboTwin II en was min of meer een publiekstrekker.

De cameraploeg had tijdens mijn demonstratierondes de camera onhandig in de binnenbocht op de grond gezet (precies onder de rijdersstelling). Vol in de remmen en het stuur omgegooid, maar gelukkig kon de cameraman zijn camera nog net op tijd omhoog tillen en mijn TurboTwin kwam onder de camera tot stilstand.

Openingscene: Mijn Yankee 1:8 met mijn zelfgemaakte DAF TurboTwin II body
0m57s: Pap als baaninzetter (met de pet op)
2m05s: Dat ben ik aan het sleutelen aan mijn auto

RC Modelbouw