Culturele dag

Culturele dag

Zondag 26 juni hebben Lorenzo en een paar klasgenootjes uit groep 2a opgetreden op de culturele dag in zaal ‘t Trefpunt in Eindhoven. Het ging hier om een bijeenkomst van een relatief nieuwe Indonesische vereniging uit Eindhoven, waar Nawang, de moeder van Lorenzo deel uitmaakt. Dans, muziek en eten, alles afkomstig uit de Indonesische cultuur. De kinderen zongen Zondag een Javaans kinderliedje genaamd Gundul Gundul Pacul. In het Javaans dus, een taal welke geen van de kinderen zelf spreekt, en gekleed in traditioneel Javaanse klederdracht. Een aankondiging van dit evenement werd o.a. gepubliceerd in het Woensels krantje Thuis in Woensel, met een foto van vijf van de kinderen.

De culturele dag was een succes, de kinderen heb het ingestudeerde liedje gezamenlijk ten gehore gebracht, onder begeleiding van een live (gamelan) orkest. Na afloop mochten ze het nog een keertje solo of met zijn tweeën zonder begeleiding laten horen.

Bij deze dag (en het optreden) waren ook enkele afgevaardigden van de Indonesische ambassade aanwezig, oa de heer Azis Nurwahyudi (Raad), de heer Bambang Hari Wibisono (Attaché onderwijs en culturele aangelegenheden) en Erlangga Sunito (Staff).
Inmiddels heeft het optreden wel de Indonesische kranten gehaald. Twee websites maken er melding van, compleet met foto:
http://news.detik.com/read/2016/06/28/014456/3243519/10/lucunya-anak-anak-bule-belanda-menyanyikan-gundul-gundul-pacul
http://m.news.viva.co.id/news/read/790896-mendengar-anak-belanda-bernyanyi-lagu-jawa-di-eindhoven
De vijf kinderen uit klas 2a zijn:
– Lorenzo de Joode
– Justin Sanders
– Noah Lemstra
– Charlotte Eliens
– Liam van Korven
Ze traden samen op met 2 andere meisjes die niet op Zeelsterhof zitten

 
Lorenzo